Veelgestelde vragen over zwemles

1. Wat zijn de kosten van de zwemlessen?

De kosten van de zwemlessen kunnen per locatie verschillen, kijk op de locatie van uw keuze.

2. Hoe lang duurt het voordat een kind zijn diploma haalt?

De NRZ-NPZ schrijft tussen de 40 en 60 klokuren voor om een kind richting het diploma te krijgen. Het Zweminstituut probeert uw zoon/dochter op een zo snel mogelijke, maar technisch verantwoorde manier naar het A diploma te krijgen. Zwemveiligheid staat hierbij voorop.

3. Hoe lang is de wachtlijst per locatie?

De wachtlijst varieert sterk per lesdag en -tijd. Hieronder staan de wachttijden per locatie.

4. Hoe oud moet een kind zijn om te starten met zwemlessen?

Het Zweminstituut gaat er vanuit dat een kind minimaal 4,5 jaar moet zijn om te starten met zwemlessen. De kinderen zijn dan motorisch sterk genoeg om de basisvaardigheden te ontwikkelen.

5. Ik ben mijn inloggegevens van zwemscore kwijt. Hoe kom ik hier achter?

Via zwemscore kunt u aangeven dat u uw wachtwoord bent vergeten.

6. Hoe kan ik mijn kind afmelden voor de zwemles?

Log in op zwemscore en ga naar lessen. Vervolgens kunt u lessen afmelden of inhalen.

7. Hoe kan ik een les afmelden en een inhaalles boeken?

Log in op zwemscore en ga naar lessen. Vervolgens kunt u lessen afmelden of inhalen. Houd hierbij rekening dat dit een ´fair use´ is. . Houd er bij het inplannen van een inhaalles rekening mee dat dit soms niet direct mogelijk is. Er is een aantal plekken beschikbaar en andere ouders hebben mogelijk al lessen hebben ingepland waardoor de inhaalplekken soms bezet zijn. Wij raden u aan regelmatig in zwemscore te kijken naar de opties voor inhaallessen.

8. Op welke locatie kan ik inhalen?

Voor de verschillende locaties gelden verschillende mogelijkheden tot inhalen van de gemiste lessen. Op uw persoonlijke pagina in zwemscore wordt, bij het inboeken van inhaallessen, altijd weergegeven op welke locatie, dag en tijd de inhaalles is.

9. Hoe kan ik mij inschrijven voor de zwemles?

Ga naar inschrijven en kies voor inschrijven voor de groepen met 6 leerlingen of de groepen met 10 leerlingen. Bij de variant met 10 leerlingen (ook voor volwassenen en tieners) kunt u eventueel gebruikmaken van de Zoetermeerpas. Hier kunt u al uw gegevens invullen en eventuele opmerkingen schrijven.

10. In welk badje zwemt mijn kind nu?

Belangrijk: Het Zweminstituut heeft geen zogeheten 'badjes'. Stelt u eens voor: uw zoon of dochter gaat naar het volgende badje bij een nieuwe instructeur. Dit is inefficient en de nieuwe leraar moet weer het wiel uit vinden hoe uw zoon of dochter is. Zonde van uw geld en tijd. Daarom werkt het Zweminstituut met niveau's en blijven de kinderen voor de continuïteit zolang mogelijk bij dezelfde instructeur.

Om uw zoon of dochter toch een indicatie te geven, omdat dit een veelvuldig onderwerp is op het schoolplein:

^