Veelgestelde vragen over zwemles

Klik op een veelgestelde vraag om het antwoord te tonen.
Gebruik het filter om een bepaalde tekst te zoeken.

Wat zijn de kosten van de zwemlessen?

De kosten van de zwemlessen kunnen per locatie verschillen, kijk op de locatie van uw keuze.

Hoe lang duurt het voordat een kind zijn diploma haalt?

Ieder kind leert op zijn eigen tempo zwemmen. Wanneer een kind vaak dromerig is thuis of op school, zal dit tijdens de zwemles niet ineens anders zijn. Kinderen die van jongs af aan een bewegingsachterstand hebben, zullen hoogstwaarschijnlijk ook meer moeite hebben met het aanleren van de zwemslagen. Kinderen een korte concentratieboog hebben zullen zij tijdens de zwemles eerder afgeleid zijn en kinderen met waterangst zullen mogelijk langer doen over het watervrij worden, daarentegen heb je de zeer watervrije kinderen die vaak enkel onder water willen zwemmen. Allemaal factoren die van invloed zijn op het leren zwemmen.

Om toch een richtlijn te geven hoe lang het ongeveer duurt schrijft de NRZ tussen de 40 en 60 klokuren voor om een kind richting het diploma te krijgen. Het Zweminstituut probeert uw zoon/dochter op een zo snel mogelijke, maar technisch verantwoorde manier naar het A diploma te krijgen. Zwemveiligheid staat hierbij voorop.

Hoe lang is de wachtlijst per locatie?

Bekijk de wachtlijst per locatie.

Hoe oud moet een kind zijn om te starten met zwemlessen?

Het Zweminstituut gaat er vanuit dat een kind minimaal 4,5 jaar moet zijn om te starten met zwemlessen. De kinderen zijn dan motorisch sterk genoeg om de basisvaardigheden te ontwikkelen.

Ik ben mijn inloggegevens van zwemscore kwijt. Hoe kom ik hier achter?

Via zwemscore kunt u aangeven dat u uw wachtwoord bent vergeten.

Hoe kan ik mijn kind afmelden voor de zwemles?

Log in op zwemscore en ga naar lessen. Vervolgens kunt u lessen afmelden of inhalen tot 1 uur voor de geplande les. Wilt u een inhaalles afmelden, kunt u deze onder het kopje les inhalen annuleren.

Hoe kan ik een les afmelden en een inhaalles boeken?

Log in op zwemscore en ga naar lessen. Vervolgens kunt u lessen afmelden of inhalen. Houd hierbij rekening dat dit een ´fair use´ is. Houd er bij het inplannen van een inhaalles rekening mee dat dit soms niet direct mogelijk is. Er is een aantal plekken beschikbaar en andere ouders hebben mogelijk al lessen hebben ingepland waardoor de inhaalplekken soms bezet zijn. Wij raden u aan regelmatig in zwemscore te kijken naar de opties voor inhaallessen.
Staat de inhaalles er niet meer bij laat het ons dan zsm weten via de email.

Op welke locatie kan ik inhalen?

Voor de verschillende locaties gelden verschillende mogelijkheden tot inhalen van de gemiste lessen. Op uw persoonlijke pagina in zwemscore wordt, bij het inboeken van inhaallessen, altijd weergegeven op welke locatie, dag en tijd de inhaalles is.

Hoe kan ik mij inschrijven voor de zwemles?

Ga naar inschrijven en kies voor inschrijven voor de groepen met 6 leerlingen of de groepen met 10 leerlingen. Bij de variant met 10 leerlingen (ook voor volwassenen en tieners) kunt u eventueel gebruikmaken van de Zoetermeerpas. Hier kunt u al uw gegevens invullen en eventuele opmerkingen schrijven.

In welk badje zwemt mijn kind nu?

Belangrijk: Het Zweminstituut heeft geen zogeheten 'badjes'. Stelt u eens voor: uw zoon of dochter gaat naar het volgende badje bij een nieuwe instructeur. Dit is inefficient en de nieuwe leraar moet weer het wiel uit vinden hoe uw zoon of dochter is. Zonde van uw geld en tijd. Daarom werkt het Zweminstituut met niveau's en blijven de kinderen voor de continuïteit zolang mogelijk bij dezelfde instructeur.

Om uw zoon of dochter toch een indicatie te geven, omdat dit een veelvuldig onderwerp is op het schoolplein:

  • Watervrij/drijven = niveau 1 (In locatie Delft: diep water)
  • Beenslag = niveau 2 (In locatie Delft: diep water)
  • Combinatie = niveau 3 (In locatie Delft: diep water)
  • A diploma = niveau 4
  • B diploma = niveau 5
  • C diploma = niveau 6

Verkouden en zwemles?

Met de beslisboom beoordeelt u of het verantwoord is uw kind te laten zwemmen.

Mondkapjes per 1 december 2020

Voor iedereen van 13 jaar of ouder geldt:

  • Bij binnenkomst in het zwembad is het dragen van een mondkapje wel verplicht;
  • Vanaf de kleedruimte in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) geldt geen mondkapjesplicht voor zwemmers;
  • Vanaf de kleedkamer in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) is het dragen van een mondkapje wel verplicht voor ouders/begeleiders (let op: niet-zwemmers);
  • Voor al het zwembadpersoneel, trainers, coaches en andere sportbegeleiders geldt wel een mondkapjesplicht, tenzij je actief meesport (ook op de kant), dan hoef je geen mondkapje op. Dit betekent wel een mondkapje bij het toezichthouden, maar niet bij aquarobics e.d.

In het zwembad geldt uiteraard de veilige afstandsnorm van 1,5 meter.
Mondkapjes zijn voldoende voorradig op de locaties. Zijn ze op? Laat dit dan weten aan de co├Ârdinator van de betreffende locatie.

De veilige afstandsnorm geldt niet tussen:
a. kinderen tot en met twaalf jaar en andere personen;
b. kinderen tot en met zeventien jaar onderling.

N.B. Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje.

^