Banenzwemmen
Op dit moment bieden wij in zwembad de Veur banenzwemmen aan. Alle overige activiteiten starten we stap voor stap op. U dient hiervoor wel te reserveren via onze webshop.
Afhankelijk van de ontwikkelingen zullen we de mogelijkheden (waaronder ook doelgroepen) en locaties uitbreiden.

Zwemactiviteiten in zwembad De Driesprong in Zoetermeer

Zwemactiviteit

Het Zweminstituut biedt naast zwemles nog andere zwemactiviteiten aan in zwembad de Driesprong in Zoetermeer Hieronder vindt u alle zwemactiviteiten.

In Zoetermeer bieden wij ook in zwembad De Veur meerdere activiteiten aan.

Banenzwemmen

Banenzwemmen is het op eigen tempo en in de eigen gekozen slagen baantjes trekken in het zwembad. U kunt zo op een leuke en gezonde manier aan uw conditie werken.
Het is goed voor uw spieren en gewrichten, zonder dat u deze teveel belast. Wilt u graag even inspannen of liever ontspannen zwemmen met vrienden of vriendinnen, alles is mogelijk tijdens het banen zwemmen. Er wordt met alle niveaus rekening gehouden, en voor de verschillende niveaus zijn verschillende zwembanen beschikbaar. Banenzwemmen is ook toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar met een minimaal behaald A- en B-diploma.

Zwangerschapszwemmen (1-2*)

Wilt u tijdens uw zwangerschap wel blijven bewegen, en weet u nog niet zo goed hoe? Bij het Zwangerschapszwemmen is dit mogelijk! U kunt vanaf de eerste weken van uw zwangerschap al terecht in het zwembad.

Door de opwaartse druk van het water wordt u even verlost van het extra gewicht dat u mee moet dragen als u zwanger bent. Onder leiding van een instructeur kunt u hier uw conditie op peil houden. Ook zullen er tijdens de les ontspanningsoefeningen gedaan worden, om even lekker tot rust te komen. U kunt met de lessen meedoen tot kort voor de geplande bevalling. Bij twijfel aan uw zijde of zwangerschapszwemmen voor u een goede keuze is, kunt u altijd uw huisarts of verloskundige raadplegen.

AquaVitaal (3*)

Bent u een vitale senior en wilt u graag fit blijven? Dan is AquaVitaal echt iets voor u. Tijdens deze lessen worden er oefeningen gedaan voor het hele lichaam. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen. Ook zal er gewerkt worden aan uw conditie en coördinatie.

Dit alles zal plaatsvinden onder begeleiding van een enthousiaste instructeur en een gezellig muziekje. Een leuke les om samen met uw vrienden en vriendinnen te doen.

AquaVaria (4*)

Kunt u geen keuze maken uit welke les u wilt volgen? Dan is AquaVaria wat u zoekt! AquaVaria is een combinatie van Trimzwemmen, AquaRobics en AquaJoggen.
Tijdens de lessen werkt u aan uw uithoudingsvermogen, coördinatie, lenigheid en kracht. De lessen worden dus voorzien van de nodige oefeningen om uw lichaam te trainen, en bieden een variëteit aan activiteiten. Hierdoor is geen les hetzelfde. De AquaVaria lessen zijn vrij intensief.

Trimzwemmen (5*)

Vindt u het leuk om baantjes te zwemmen en wilt u tegelijkertijd uw zwemslagen in het water verbeteren? Dan is Trimzwemmen echt iets voor u.

Tijdens deze les geeft de instructeur varërende oefeningen aan de zwemmers om uit te voeren tijdens het baantjes zwemmen. Ook kan er in deze les gebruik worden gemaakt van verschillende soorten materialen, welke de techniek ten goede komen en verbeteren.

* Inspanningsniveau zwemactiviteiten

^