Zwemactiviteiten in zwembad De Koornmolen in Zevenhuizen

Aquavitaal in De Veur

Het Zweminstituut biedt naast zwemles voor kinderen ook zwemactiviteiten aan voor volwassenen in zwembad De Koornmolen in Zevenhuizen. Hieronder vindt u alle zwemactiviteiten.

AquaBootcamp

AquaBootcamp is een echte power training waarbij u uw kracht en uithoudings­vermogen verbetert. Het is een full body workout voor iedereen. Door de weerstand van het water traint u de spieren op een effectieve manier. Bovendien heeft u in het water weinig kans op blessures.

De training bestaat uit oefeningen die iedereen op zijn eigen tempo en met zijn eigen intensiteit kan volgen. Het zijn uitdagende trainingen met erg veel verschillende oefeningen, waardoor u uw fitter, sterker en actiever zult voelen. De lessen tijdens AquaBootcamp worden gehouden in zowel het diepe en ondiepe water. Hiernaast zullen sommige krachtoefeningen ook op de kant worden gegeven. De lessen staan onder leiding van speciaal getrainde instructeurs.

AquaHerstel

Bent u herstellende van ziekte of een blessure?
Onze speciaal opgeleide instructeur biedt u de oefeningen aan die u nodig heeft om weer back on track te komen. Deze lessen worden gegeven in samenwerking met een fysiotherapeut. De oefeningen variëren van staand op de bodem tot oefeningen in het diepe.

AquaJoggen

AquaJoggen is joggen in het water. Met een zogeheten 'wetbelt' om blijft u rechtop drijven in het water. Hierdoor kunt u joggen in het water zonder de bodem te raken. De lessen vinden dus ook plaats in het diepe water. Deze training, die op muziek wordt gegeven, is goed geschikt voor mensen die hun conditie willen verbeteren. De les AquaJoggen is zeer intensief, houdt u hier rekening mee!

AquaMedisch

Tijdens deze training werken we aan het onderhouden van een stabiele core.
Met verschillende aquarobic oefeningen en oefeningen gericht op bewegingen uit het dagelijkse leven verbeteren we onder andere uw lichaamshouding. Deze les is in het half diepe water waar u nog kunt staan. Voor deze training verwachten wij wel dat uw arts of fysio geen bezwaren ziet.

AquaRobics

Tijdens deze lessen staat u in het zwembad met de voeten op de grond u beweegt intensief waarbij u kunt staan op de bodem. Bij deze lessen gaat het vooral om het verbeteren van uw uithoudingsvermogen en het trainen van de spieren. Het is dus goed voor uw lichaam en doordat er in het water wordt bewogen is de kans op blessures een stuk kleiner dan in de sportschool of buiten.

AquaShape

Helemaal in shape komen tijdens het zwemmen?
Tijdens de aquashape lessen zwemt u net als bij het trimzwemmen verschillende banen in opdracht, maar doet u ook spierversterkende oefeningen tussendoor. Hierdoor blijft de afwisseling groot. Door het gebruik van verschillende materialen blijft de les uitdagend, verassend en intensief.

AquaVitaal

AquaVitaal echt iets voor u, als u een vitale senior bent en graag fit wilt blijven, maar ook als u graag wat vitaler wilt worden ben u tijdens deze lessen aan het goede adres. Tijdens deze lessen worden er oefeningen gedaan voor het hele lichaam. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen. Ook zal er gewerkt worden aan uw conditie en coördinatie. Dit alles zal plaatsvinden onder begeleiding van een enthousiaste instructeur en een gezellig muziekje.

AquaYoga

Wilt u lekker komen ontspannen in het warme water? Dan is Aquayoga wellicht wat voor u.
Op fijne rustige bewegingen komen uw spieren tot rust, maar ook mentaal is dit een hele fijne les. De ademhaling staat centraal en de gevarieerde bewegingen komen uit watertherapie, yoga en pilatus. Drijven in het water waarbij gebruik gemaakt kan worden van hulpmiddelen is een vast onderdeel. De muziek is speciaal aangepast op deze rustige les.

Naturisten zwemmen

Door een van onze huurders wordt op zaterdag naturisten zwemmen aangeboden.
Heb je zin om naturistisch te zwemmen? Dan ben je op zaterdag van harte welkom. Er wordt gezwommen van 16.00- 17.30 uur. De kassa is geopend van 15.50- 16.10 uur.
De gezelligheid en de gemoedelijkheid die de naturist eigen is zul je ervaren, evenals de rust, de ontspanning en het respect naar elkaar.
Naast de sportieve bezigheid kun je ook terecht voor gezelligheid en een kopje thee of koffie. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals pannenkoekendag, boodschappenspel, bloemstukje maken etc.

OuderKindZwemmen

Ouder-kind zwemmen

Het is verstandig dat uw kinderen op vroege leeftijd in aanraking komen met water en zwemlessen. U kunt met uw kind komen zwemmen tijdens het ouder en kind zwemmen. Uw kind kan dan samen met u spelenderwijs aan het water wennen.
Deze activiteit is bedoeld voor ouders met kinderen van maximaal 4 jaar!

Afhankelijk van de leeftijd van uw kind wordt er ook in groepjes les gegeven. Hierbij worden diverse spelletjes en activiteiten uitgevoerd in het zwembad. Het OuderKindzwemmen biedt tevens de mogelijkheid om uw band met uw kind nog beter te versterken. U zult versteld staan over wat uw kind al kan in het water.

Recreatief zwemmen

Recreatief zwemmen is het op eigen tempo en in de eigen gekozen slagen zwemmen in het zwembad. U kunt zo op een leuke en gezonde manier vrij aan uw conditie werken. Het is goed voor uw spieren en gewrichten, zonder dat u deze teveel belast. Wilt u graag even inspannen of liever ontspannen zwemmen met vrienden of vriendinnen, alles is mogelijk tijdens het recreatief zwemmen.

Trimzwemmen

Trimzwemmen is echt wat Vindt u het leuk om baantjes te zwemmen en wilt tegelijkertijd uw slagen in het water verbeteren? Dan is Trimzwemmen echt iets voor u.

Tijdens deze les geeft de instructeur gevarieerde oefeningen om uit te voeren tijdens het baantjes zwemmen. Ook kan er in deze les gebruikt worden gemaakt van verschillende soorten materialen, die uw techniek ten goede komt of verbetert.

Zwangerschapszwemmen

Wilt u tijdens uw zwangerschap wel blijven bewegen, en weet u nog niet zo goed hoe? Bij het Zwangerschapszwemmen is dit mogelijk! U kunt vanaf de eerste weken van uw zwangerschap al terecht in het zwembad.

Door de opwaartse druk van het water wordt u even verlost van het extra gewicht dat u mee moet dragen als u zwanger bent. Onder leiding van een instructeur kunt u hier uw conditie op peil houden. Ook zullen er tijdens de les ontspanningsoefeningen gedaan worden, om even lekker tot rust te komen. U kunt met de lessen meedoen tot kort voor de geplande bevalling. Bij twijfel aan uw zijde over de toegankelijkheid kunt u altijd uw huisarts of verloskundige raadplegen.

^