Zwemactiviteiten in zwembad De Koornmolen in Zevenhuizen

Het Zweminstituut biedt naast zwemles voor kinderen ook zwemactiviteiten aan voor volwassenen in zwembad De Koornmolen in Zevenhuizen. Hieronder vindt u alle zwemactiviteiten.

Recreatief zwemmen

Recreatief zwemmen is het op eigen tempo en in de eigen gekozen slagen zwemmen in het zwembad. U kunt zo op een leuke en gezonde manier vrij aan uw conditie werken. Het is goed voor uw spieren en gewrichten, zonder dat u deze teveel belast. Wilt u graag even inspannen of liever ontspannen zwemmen met vrienden of vriendinnen, alles is mogelijk tijdens het recreatief zwemmen.

SamenFit (1-2*)

Wil je op een ontspannen manier in beweging blijven? SamenFit verbind mensen die ongeacht leeftijd en omstandigheden op eigen tempo willen blijven bewegen. Inspanning is bevorderlijk voor de algehele mentale en lichamelijke gezondheid. Ook tijdens de zwangerschap passen we de beweegvormen op je persoonlijke mogelijkheden aan.
Als je herstellende bent van een blessure is deze activiteit geschikt om je conditie weer op te bouwen. Tijdens SamenFit beslis je zelf of je aansluit bij een les met gevarieerde beweegvormen, een aantal baantjes trekt of op eigen initiatief persoonlijke oefeningen doet.

OuderKindZwemmen

Ouder-kind zwemmen

Het is verstandig dat uw kinderen op vroege leeftijd in aanraking komen met water en zwemlessen. U kunt met uw kind komen zwemmen tijdens het ouder en kind zwemmen. Uw kind kan dan samen met u spelenderwijs aan het water wennen.
Deze activiteit is bedoeld voor ouders met kinderen van maximaal 5 jaar!

Afhankelijk van de leeftijd van uw kind wordt er ook in groepjes les gegeven. Hierbij worden diverse spelletjes en activiteiten uitgevoerd in het zwembad. Het OuderKindzwemmen biedt tevens de mogelijkheid om uw band met uw kind nog beter te versterken. U zult versteld staan over wat uw kind al kan in het water.

AquaRobics (4*)

Tijdens deze lessen staat u in het zwembad met de voeten op de grond u beweegt intensief waarbij u kunt staan op de bodem. Bij deze lessen gaat het vooral om het verbeteren van uw uithoudingsvermogen en het trainen van de spieren. Het is dus goed voor uw lichaam en doordat er in het water wordt bewogen is de kans op blessures een stuk kleiner dan in de sportschool of buiten.

AquaJoggen (3*)

Aquavitaal in De Veur

AquaJoggen is joggen in het water. Met een zogeheten 'wetbelt' om blijft u rechtop drijven in het water. Hierdoor kunt u joggen in het water zonder de bodem te raken. De lessen vinden dus ook plaats in het diepe water. Deze training, die op muziek wordt gegeven, is goed geschikt voor mensen die hun conditie willen verbeteren. De les AquaJoggen is zeer intensief, houdt u hier rekening mee!

AquaFiftyfit (3*)

AquaFiftyfit echt iets voor u, als u een vitale senior bent en graag fit wilt blijven, maar ook als u graag wat vitaler wilt worden ben u tijdens deze lessen aan het goede adres. Tijdens deze lessen worden er oefeningen gedaan voor het hele lichaam. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen. Ook zal er gewerkt worden aan uw conditie en coördinatie. Dit alles zal plaatsvinden onder begeleiding van een enthousiaste instructeur en een gezellig muziekje.

AquaShape (4*)

Helemaal in shape komen tijdens het zwemmen?
Tijdens de aquashape lessen zwemt u net als bij het trimzwemmen verschillende banen in opdracht, maar doet u ook spierversterkende oefeningen tussendoor. Hierdoor blijft de afwisseling groot. Door het gebruik van verschillende materialen blijft de les uitdagend, verrassend en intensief.

* Inspanningsniveau zwemactiviteiten

^